Author Archive

Pylli Norvegjez – Haruki Murakami

Kanë kaluar tetëmbëdhjetë vjet, por më kujtohet mirë edhe detaji më i vogël i

Martin Camaj, Kam Shikimin Tand Në Shpirt

Kam shikimin tand në shpirt dhe melodinë e pavdekshme të gjakut në pasion. Freskia

Poezi nga Sergej Esenin – LETËR NËNËS

Gjallë je, ti moj nënoçka ime? Gjallë jam edhe unë… të përshendes Paqja e

Poezi nga Pushkini – Përgjërim

Oh, po të jetë e vërtetë, Se natën kur gjithçka pushon, Kur rrezet hënëza

Poezia e fundit e Dritëro Agollit – Kështu Dhe Ashtu

        Kështu dhe ashtu, Dhe mirë dhe keq dhe vështirë, Po

Dy buzë… – Migjeni

          Dy buzë të kuqe, dy dëshira të flakta, që afshin

M’i puthe buzët – Heinrih Heine

              M’i puthe buzët gjer në dhembje, Tani

Para Ndarjes – Robert Burns

Po shkoj, Eliza në mërgim, se vendi nuk më mban, dhe fatin tënd, dhe

Pablo Neruda / Nëse Ti Më Harron

“Dëshiroj që të dish diçka. Ti e di si është kjo punë: nëse vështroj