Monthly Archive:: October 2016

Fragment nga “Princi i vogël”, Antoine De Saint Exupery

          Si kishte ecur për një kohë të gjatë mes

Annabel Li – Edgar Allan Poe

Ka shumë e shumë vjet Në një vend afër në det, Ish një vajzë

Dashuri e vështirë – Dritëro Agolli

Ti në kanape tani dremit Ndoshta gjumi ende s’të ka zënë, Abazhuri mbi qerpikët

Zahiri – Paulo Coelho

“Atëherë, çdo gjë si më parë” ishte komenti i saj. “Jo. Çdo gjë ka

Rubairat – Omar Khajam

Kur Diellin, me zjarr kurorëzuar, E pret nga pas Natyra faqeshkruar. Shoqen me mall

Dy buzë… – Migjeni

          Dy buzë të kuqe, dy dëshira të flakta, që afshin

M’i puthe buzët – Heinrih Heine

              M’i puthe buzët gjer në dhembje, Tani

Para Ndarjes – Robert Burns

Po shkoj, Eliza në mërgim, se vendi nuk më mban, dhe fatin tënd, dhe

Një zemër nën një gur

Reduktimi i gjithësisë në një qenie të vetme, ja kjo është dashuria. Sa i trishtuar është